Junioren D tot en met A


JUNIOREN (10 – 18 JAAR)

De junioren zijn kinderen in de D, C, B en A leeftijdscategorie zoals vastgesteld door de KNHB. 

Op (ongeveer) 10-jarige leeftijd gaan de kinderen in een D-elftal (Junioren) spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school, gaan de kinderen over naar de C-categorie, hier spelen ze twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat zij 18 worden. Zij spelen op zaterdag en trainen 1 of 2x op een doordeweekse dag. De trainingen zijn terug te vinden onder het kopje 'trainingen'. 

  • A-Jeugd: 16 t/m 18
  • B-Jeugd: 14 t/m 16
  • C-Jeugd: 12 t/m 14
  • D-Jeugd: 10 t/m 12

In de winter is er een zaalhockey-competitie

De meeste jeugdleden doen hier aan mee, maar de zaalhockeycompetitie is een aparte competitie waarvoor je ook aparte contributie betaalt. In de loop van het seizoen inventariseren we of je mee wilt doen met de zaalhockey-competitie. 


G-hockey 

G-Hockey is een speciale vorm van hockey voor mensen die niet mee kunnen in een regulier hockeyteam. Om iedereen een kans te geven kom te ervaren hoe hockey is, is er speciale G-hockeytraining. Hiervoor zijn speciale ouders opgeleid. Tijdens de trainingen is er een zeer duidelijke structuur aanwezig. Af en toe worden er ook recreatieve wedstrijden gespeeld. De trainingen vinden woensdagmiddag plaats. 


Proeftraining? 

Wil jij weten of jij hockey een leuke sport vindt? Je mag vrijblijvend meetrainen (3 keer). Tijdens de proeftrainingen kan je altijd een stick lenen van de hockeyclub. Ben jij 10 t/m 18 jaar? Stuur dan een mail naar [email protected] voor meer informatie over de proeftraining. Wordt jij binnenkort 18? Dan is er ook de mogelijkheid om mee te trainen met een damesteam. 


Voor meer informatie over jeugdleden kunt u altijd contact opnemen met [email protected]. Ook kan je altijd komen kijken. Dat is vooral leuk op zaterdagen omdat er dan volop wedstrijden worden gespeeld. Kijk op de website onder 'Wedstrijdschema' om te zien wanneer welke wedstrijd op de club wordt gespeeld.